7 Nisan 2010 Çarşamba

BAHÇEMDEKİ MEYVELERİN ÇİÇEKLENMESİ

2006 Yılında diktiğim yarı bodur kiraz.Çiçeklenmesi çok güzel,bakalım meyve tutacak mı.

Bahçemdeki meyvelerde bordo bulamacının dışında ilaç kullanmıyorum.Şubat ayında bütün ağaçlara yüzde ikilik bordo bulamacı uyguladım.Daha sonra odun külünü suyla karıştırıp bütün ağaçları tepeden aşağı yıkadım.Bir hafta önce ısırgan suyu ile bütün ağaçları ilaçladım.

ISIRGAN SUYU
Topladığım sırganları ağzı kapanacak durumda olan bir kaba doldurdum.Sırgan dolu kabı ağzına kadar suyla doldurup ağzını hava almayacak şekilde kapattım.15 gün beklettim.Süzerek sırt pompasına doldurup bütün ağaçları tepeden aşağı yıkadım.

Arılarım çiçekler üzerinde görevini yapıyor.
Bu kiraz ağacının, geçen sene temmuz ayında yaprakları sararıp döküldü.Ben kuruduğunu düşünüyordum.Bu sene tekrar canlandı.Üzeri tomurcuk dolu.Bakalım ne olacak.
Ayva, çiçeklerini tam olarak açamadı.
Elmalarda çiçeklenmeye başladı.
Bu şeftalinin tüysüz olanı.Bahçemde ilk çiçek açan ağaç.Yaprağınıda erken açtı.Yaprakları resimde görüldüğü gibi oldu.

Bunlarda normal şeftaliler.Diğer şeftaliye nazaran daha yeni açıyor.
Kiraz ağacı.Yaprak ve çiçekler tomurcuk,daha açmadı.

Kirazların iki tanesi yaprak ve çiçeklerini açtı.Bazı kirazlarda çiçek açtı,yapraklarda yeşermeye başladı.Bazı kirazlarda yaprak ve çiçekler daha tomurcuk durumunda.


Bu kiraz 2007 yılında dikildi.Kendini toparlayamadı.Geçen yıl temmuz ayında kurumuş gibiydi.Bu sene yeşerdi.Üzerinde çok kiraz tomurcukları var.

Yapraklarını ve çiçeklerini açmış olan kiraz.
Deveci armudu.2006 yılında dikildi.Her yıl meyvesini yiyoruz.



Deveci armudu.2006 yılında dikildi.2007 yılında meyve vermeye başladı.2008 yılında üzerindeki bir armudu tarttım 1kg geldi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Baba çok güzel olmuş bahçe.Yaz gelse çabucak da gelsem