18 Nisan 2012 Çarşamba

LODOS FIRTINASI

Bu günkü lodos fırtınası yurdun büyük bir bölümünde can ve mal kaybına sebep oldu.
                                                          
                                                       RÜZGARIN HIZI 137 KM 
"Güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon'da 65, Ankara'da 60 km/saat'tir.
Rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi beklenmektedir." Alıntı









Buraya kadar olan resimleri dün çekmiştim.Kayısı ağacı arsada.Bu meyvelerin hepsi tutarsa,dallar meyveleri taşımaz diye düşünmüştüm.Bu günkü fırtınadan zarar gördü mü bilmiyorum.Şehre inince bakacağım.

Aldığım haberlere göre şehirde evlerin çatıları uçmuş.Bazı evlerin balkonları yıkılmış.Park halindeki araçlar zarar görmüş.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu günkü lodos fırtınası yaktı,yıktı geçti.Benim bahçede bazı meyvelerin çiçeklerini yaktı.Deveci armudunun yapraklarını haşladı.Bazı meyveleri yoldu attı.














Hiç yorum yok: